The Simpsons Fragmanlar

2 Ağustos 2007 Perşembe

Homer Simpson Ramazan molasında

Türkiye’de de büyük beğeniyle izlenen çizgi dizi Simpsonlar, Arap dünyasını fethetmeye hazırlanıyor.

Dizinin Araplaştırılmış versiyonu “Al Shamshoon” Arap Yarımadası’nda yayınlanmaya başlandı. Dizide baba Homer; Ömer, Bart karakteri ise; Bedir isimleriyle boy gösteriyor. Homer Ömer olunca, bira ve domuz pastırmasına da “Ramazan molası” verdi...

Sevilen çizgi dizi Simpsonlar, “Al Shamshoon” adıyla yeniden hayat buldu. Tam 17 sezon önce ABD’de gösterilmeye başlanan dizi, artık Arap dünyasının fethe hazırlanıyor.

Dubai’nin uydu kanalı MBC, dizinin 30 bölümünü Arap dünyasına uyarladı; Simson ailesinin başından geçen olaylar, İslami değerlere göre yeniden düzenlendi. Baba rolündeki Homer’in adı Ömer’e; ailenin yaramaz çocuğu Bart’ın adıysa Bedir’e dönüştü.

Dizinin içkili ve küfürlü bölümleri de, İslami aile yapısına uygun olarak montajlandı. Diğer bir deyişle, Araplar, “Al Shamshoon”daki ismiyle Ömer’i bira içerken ve domuz pastırması yerken görmeyecek. Homer yani Ömer, bira yerine gazozu tercih edecek.

Dizinin ABD’deki yapımcısı Al Jean:, bu değişimin dizinin özüne uygun olmadığını düşünüyor:
“Eğer içmez, domuz pastırması yemez ve genellikle yaptığı gibi domuz gibi davranmazsa ki bunun İslam’a aykırı olduğunu biliyorum, o zaman Homer olmaz.”

“Al Shamshoon”, Arap Yarımadası’nda Ramazan boyunca günde iki kez izleyiciyle buluşacak

1 yorum:

zomby dedi ki...

www.thesimpsonslarturk.com

Resimler (Simpsons resimlerde)